Silmien avaaminen

Onko nukellasi nukkuvat tai sirrit silmät, mutta haluaisit, että se avaisi silmänsä? Tämä tutoriaali auttaa. opit, miten veitsellä ja hiomapaperilla saa nukelle avonaiset silmät. Samoja tekniikoita voi toki käyttää myös jo avonaisten silmien muodon muokkaamiseen.

(tutoriaalin malli-pää: Minifeé Lishe)

Mitä tarvitset:
-hiomapaperia (mahdollisimman hienoa)
-teriä (mieluiten kirurgiteriä/askarteluteriä, mattoveitsien terä saattaa olla liian kömpelöä sekä taipuvaa kovassa hartsissa)
-lyijykynä
-paljon tilaa, mieluiten hyvin ilmastoitu paikka myrkyllisen hartsiölyn takia

Silmien aukaisu
Ensimmäinen askel silmien avaamiseen on merkitä nuken päähän minkä muotoiset ja kokoiset silmät haluat. Merkitse esimerkisti lyijykynällä haluamasi koko ja näkö ja katso huolella että silmistä tulee yhtä suuret.

kuva päästä lyijykynä-viivoin kuva päästä lyijykynä-viivoin

Vuoleminen terillä on hieman helpompaa jos silmät ovat jo aavistuksen raollaan. Jos silmät ovat kiinni, kannattaa vuoleminen aloittaa hyvin varovasti pienellä terällä silmäluomien alareunasta ja pyrkiä ensin saamaan edes pieni reikä puhkaistua, se helpottaa työskentelyä.

kuva hiomisen aloittamisesta kuva vuolemisen aloittamisesta

Kun olet saanut reiän aikaiseksi, voi siirtyä hiukan suurempaan terään, mutta silti olla erittäin varovainen ettei terä lipsahda (pidä päästä hyvin kiinni ja varo sormia) ja tee viiltoa muualle päähän.

kuva hiukka avatusta silmästä kuva hiukka avatusta silmästä

kuva kokonaan aukaistusta silmästä kuva kokonaan aukaistusta silmästä

vertailukuva vielä kiinniolevan silmän kanssa vertailukuva vielä kiinniolevan silmän kanssa

Vuoltujen silmien reunat jäävät hiukan karkeaksi, mutta koita saada terällä niin sileäksi kuin mahdollista. Loput saa hiottua hiomapaperilla myöhemmin.

Kun olet saanut ensimmäisen silmän vuoltua haluamasi kokoiseksi, kannattaa tässä vaiheessa siirtyä toiseen silmään ennen ensimmäisen hiomista tasaiseksi. Näinollen on helpompaa ja vähemmän työlästä vielä muokata silmiä jos et pidä muodosta, eikä sinun tarvitse hioa silmää uudelleen.

kuva avatuista silmistä kuva avatuista silmistä

Kun molemmat silmät ovat mielestäsi vuolettu oikean kokoisiksi, ota pieniä paloja hiomapaperia ja varovaisesti hio suurimmat rosot pois ja silmän reunat sileiksi.

Voit vielä ennen hiekkapaperilla hiomista kokeilla silmiä päähän jotta näet tarkemmin ovatko silmät sopivan auki.

kuva valmiista tuloksesta kuva valmiista tuloksesta

Artikkelin alkuperäinen tekijä: Woodoo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *