Aktiviteetit

Sisällysluettelo
Perustietoa
Rakenne ja Materiaalit
Nuken hankinta
Aktiviteetit
Historia

*****

Hartsinuken kanssa voi harrastaa kaikenlaista. Kokeilemalla selviää parhaiten, mikä on juuri se sinun juttusi.  Se voi olla jotain alla olevista, tai jotain ihan muuta.

Valokuvaaminen

Valokuvaaminen on harsinukkejen näkyvin harrastus, koska kuvien jakaminen netissä erilaisilla sosiaalisen median alustoilla on helppoa. Voit ottaa satunnaisia räpsyjä tai proppien täyttämiä kuvasarjoja. Taidot kehittyvät kokeilun ja opettelun myötä ja saatat huomata omistavasi nuken hintaisen ei vain nukenhintaisen kameran, kuin nukenhintaisen objektiivinkin.

Mielikuvitus ja tarinankerronta on rajana, kun kehität valokuvaamisen kuvatarinaksi. Siinä kerrotaan nukkehahmosi tarinaa valokuvien kautta. Myös kuvatarinan tyylejä on yhtä monta kuin tekijöitäkin.

Meikkaaminen ja muu kustomointi

Usein nukke tulee kotiin paljaana, eli meikittömänä. Nuken meikki on kuitenkin enemmän kuin ihmisen. Nuken yllä meikki luo nukelle ilmeen ja luonteen. Meikin voi toki tilata firmalta tai kokeneemmalta harrastajalta, mutta voit myös opetella tekemään niitä itse.

Kun perustekniikat ovat kunnossa, voit tehdä nukellesi juuri sellaisen ulkonäön kuin haluatkin ja tarjota palveluja muillekin harrastajille. Eikä meikkaaminen rajoitu vain nuken naamaan. Myös vartalon voi varjostaa (blushata) tai nukelle voi maalata vaikkapa tatuointeja.

Nukkea voi myös hioa, jolla esimerkiksi voi poistaa kropasta ylimääräisiä lihaksia. Toisaalta nukkeen voi lisätä erilaisia massoja, kuten epoksia, jolla voi tehdä esimerkiksi tehdä nuken avonaisista silmistä sirrillään olevat.

Käsityöt

Myös vaatteita voi ostaa erilaisilta firmoilta, mutta jos käsityöt kiinnostavat, niin niitä voi tehdä myös itse. Eikä tämä ala rajoitu vain vaatteisiin, vaan kaikenlaiset asusteet ja peruukitkin voi tehdä itse, jolloin saa juuri sitä mitä haluaa, kunhan taidot riittävät. Ja tekemällähän sitä parhaiten oppii.

Jos nikkarointi tai muotoilu luonnistuvat muutenkin, niin nukeille voi myös tehdä kalusteita, proppeja (kuten nyt vaikka nukkekokoista ruokaa) ja vaikkapa silmiä.

Roolipelaaminen

Vaikket harrastaisi kuvatarinoita, voit silti kertoa tarinoita nukkejesi kautta. Tai ehkä sinulla on jo valmiita hahmoja, joille haluaisit fyysisen kuoren. Niin tai näin, voit roolipelata ystäviesi kanssa nukkea hyödyntäen.