Lävistysten tekeminen

Nukelle voi tehdä lävistyksiä korviin poranteriä hyödyntäen. Nukelle voi toki tehdä monenlaisia muitakin lävistyskoruja kuten esimerkiksi nenäkoruja tai huulikoruja, mutta ne thedään useimmin liimaamalla, eivätkä kuulu tämän artikkelin alueeseen.

Mitä tarvitset:

-poranteriä (eri kokoja, riippuen siitä minkä kokoisia reikiä haluat)
-lyijykynän (reikien merkitsemiseen)
Reikien tekemiseen ei tarvita koneita, itseasiassa parempaa ja helpompaa on käyttää porien irtoteriä, ettei vahingoita nuken korvaa)

Lävistys

Nuken korviin pystyy laittamaan melko monta reikää vierekkäin. Ne ovat ohutta materiaalia, mutta eivät hajoa kuitenkaan aivan helposti. Kannattaa kuitenkin muistaa, ettei reikää saa tehdä liian lähelle korvanlehden reunaa tai liian lähelle toisiaan, koska resiini saattaa murtua.

Merkitse ensin oikeille paikoilleen korvalehdelle reiät, jotka haluat laittaan. Tee pieni piste lyijykynällä ja vertaile toisen korvan kanssa, jotta ne tulevat samaan kohtaan jos haluat symmetriset reiät.

Rei’ittäminen kannattaa aloittaa mahdollisimman pienellä terällä. Itse aloitan pienimmällä, 0,05mm terällä. Ota terä sormien väliin, aseta terävin kohta merkistemäsi lyijykynä-pilkun päälle ja ala pyöritellä varovasti.

Hartsi antaa pian myöten ja terä uppoaa enemmän sisään. Muista pitää terää samassa kulmassa koko pyörittämisen ajan jotta reiästä tulisi mahdollisimman suora ja koru olisi helpompi työntää sisään.

Pyöritä terää sekä myötä- että välillä vastapäivään, näin saat ylimääräisen hartsin korvasta pois ja reiän tekeminen on helpompaa.

Seuraa korvanlehden takaa milloin terä puhkaisee reiän korvanlehden toiselta puolelta ja varo ettei terä lipsahda reikää tehdessä ja tee naarmua nuken pintaan korvan takana.

Vedä terä varovasti ulos ja jos haluat reiästä nyt isomman/leveämmän, ota käyttöösi astetta suurempi terä ja poraa reikä uudelleen pyörittämällä. Näin reiästä tulee hiukka isompi ja suurempi koru on helpompi laittaa sisään.

Muista kuitenkin, että esim. 0,5mm reiästä on vaikeampi siirtyä suoraan esim. 1,5mm reikään. Suositeltavaa olisi siis tehdä reikä aste asteelta isommaksi ja tehdä väliin 1,0mm reikä. Teriä joutuu käyttämään joskus monta, mutta reiän suurentaminen asteeltaan on helpompaa hartsille, ettei se murru.

Korvanreikien teossa ja koruissa vain mielikuvitus on rajana. Koruiksi pystyy käyttämään monia erilaisia asiota esim. kaulakorujen osia tai vaikka pieniä kangas sirkkoja.

esimerkki lävistyksistä
esimerkki lävistyksistä

 

esimerkki venyttäjäkorusta
esimerkki venyttäjäkorusta

Artikkelin alkuperäinen tekijä: Woodoo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *