Sääntöpäivitys 1.6

Ilmoitukset muutoksista ja tapahtumista. Lue tämä osio aina, kun täällä on uusia viestejä!

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Yenna
Viestit: 1955
Liittynyt: 01 Kesäkuu 2005
Paikkakunta: Jyväskylä
Palaute: viewtopic.php?f=21&t=3618
Viesti:

Sääntöpäivitys 1.6

Viesti Kirjoittaja Yenna »

Uusi ylläpito on käynyt forumin läpi ja päivittänyt sekä säännöt että ohjeistukset enemmän tähän päivään. Muutokset on tehty huomioiden forumin nykyinen käyttäjäaktiivisuus ja uudet suuntaukset nukketrendeissä. Lisäksi halusimme selkeyttää forumin rakennetta ja korostaa yhdessä tekemistä. Vaikka ohjeistukset onkin päivitetty, forumilla on edelleen paljon ketjuja joissa on vanhaa tietoa ja ylläpito jatkaa kyseisten ketjujen korjausta vielä tämän päivityksen jälkeenkin.

Jokaisen käyttäjän tulisi käydä lukemassa uudet säännöt läpi ja osioiden ohjeistustenkaan lukeminen ei olisi haitaksi. Mikäli jostain löytyy vielä ristiriitoja, niistä voi ilmoittaa meille merkkaamalla ketjun tai postauksen. Osioita on paljon ja on hyvin mahdollista, että jonnekin on vielä jäänyt vanhaa tietoa.


Suurimmat muutokset:

Aihepiiriin kuuluvat nuket
 • Aihepiiriin kuuluvien nukkejen määrityksiä on hieman tarkennettu, sillä nykyään on paljon uudenlaisia nukkeja, joiden kaikki osat ei välttämättä ole kuminauhoilla kiinni (esim. Fairyland Fairyline käsivarret), vaikka ne muuten kuuluvatkin aihepiiriin. Lisäksi aihepiiriin kuuluvalle päälle voi nyt myös laittaa aihepiiriin kuulumattoman kropan ilman että nukesta tulee kokonaan off-topic. Tässä on kuitenkin sen verran rajoitusta, että ihan mitä tahansa ei voi käyttää vakituisena kroppana. Ylläpito katsoo tapauskohtaisesti, jos foorumilla vaikka alkaa esiintymään nukkeja joilla on esimerkiksi täytetty sukka vartalona.

Uutiset
 • Toivoisimme, että tästä lähin uutisketjuihin laitettaisiin vain firmojen uutiset ja niistä keskustelu tapahtuisi sitten firman omassa keskusteluketjussa linkattuna uutiseen. Mikäli firmalla ei ole vielä keskusteluketjua, sen voi itse tehdä.

Galleriaosiot, alastomuus ja hartseinkoti
 • Suurin muutos koskee forumin kuvaosioita ja alastomuutta. Tästä lähtien normaali, ei-seksuaalinen, nukkealastomuus on sallittua myös forumin normaaleilla yleisillä alueilla ja Hartseinkoti on kutistettu pienemmäksi osioksi. Halusimme selkeyttää galleriaosioita ja tästä syystä mm. vertailut, käsityöt ja customoinnit ovat taas normaalin Hartsigallerian alla. Mikäli Hartsigallerian kuva- tai kuvatarinaosiossa esiintyy alastomuutta, siitä tulee laittaa otsikkoon varoittava merkkikuva Kuva. Näitä on jo Hartsigallerian puolella, sillä Hartseinkodin galleriasta siirtyi paljon ketjuja normaalipuolelle. Vertailuissa, käsitöissä ja customoinneissa on oletuksena, että ketjuista löytyy alastomuutta, eikä näihin siksi tarvitse (tai voi) laittaa erillistä varoitusmerkkiä.

  Hartseinkodissa on enää yksi galleria jäljellä ja sinne tulee laittaa kaikki kuvat ja kuvatarinat jotka kokee seksuaalisiksi tai muuten liian rankoiksi normaalipuolelle vanhojen sääntöjen mukaan. Uusitut sääntökohdat löytyvät täältä.

Yleiset aiheet ja Yhteisö -alueet
 • Haluamme korostaa, että Hartsilapset on yhteisö ja innostaa käyttäjiä vuorovaikuttamaan keskenään. Vanha "Yleiset keskustelut" -alue on nyt "Yleiset aiheet" sillä emme halua rajata alueiden ketjuja pelkästään keskusteluksi. Ketjuihin on luvallista laittaa kuvia (on aina ollutkin), mutta vanha otsikko ikään kuin rajasi tämän mahdollisuuden pois. Emme tietenkään halua, että osio muuttuu pelkäksi kuvagalleriaksi, mutta keskustelun lomassa on luvallista lisätä 1-2 kuvaa per postaus, mikäli ne liittyvät aiheeseen tai demonstroivat kyseessä olevaa asiaa.

  Yhteisö -alueen sisältö on sekoitus eri alueilta siirrettyjä osioita, jotka kaikki liittyvät Hartsilapsiin yhteisönä. Täällä järjestetään tapahtumat, projektit ja miitit, sekä ohjataan löytämään Hartsilapselaiset muualta päin internettiä.

Kaupankäynti
 • Yksi tärkeä muutos kaupankäynnissä koskee myyntikuvia. Olemme kirjanneet sääntöihin, että myydystä tavarasta tulisi olla otettuna kuva, josta käy ilmi tavaran sen hetkinen kunto. Tästä tarkemmin sääntökohdassa 9.1. Tulemme laittamaan viestiä käyttäjille, joilla myyntikuvat eivät vastaa nykyisiä sääntöjä ja annamme kuukauden aikaa päivittää uudet kuvat ketjuun.

  Kaupankäynnissä muutimme Tilaustyöt -osiota niin, että sinne saa taas laittaa käyttäjien itse tekemiä tuotteita, jos käyttäjä niin haluaa. Tarkemmat ohjeistukset löytyvät täältä.

  Kaupankäyntiin on myös lisätty off-topic osio, jossa saa myydä off-topic puolella sallittuja nukkeja. Ihan mitä tahansa siellä ei kuitenkaan tule myydä, koska tämä on edelleen nukkefoorumi, joten lukekaa alueen ohjeistus.

Otamme mielellään vastaan palautetta tässä päivityksessä tehdyistä muutoksista, ja sille onkin ketju täällä.
Toivotamme kaikille Hartsilapsien käyttäjille oikein mukavaa kesän jatkoa sekä harrastusintoa! :punainenkukka:

Terveisin,
Ylläpito