Hartsilasten säännöt 2019

Foorumin säännöt ja ohjeet. Lue ensin!

Valvoja: Moderaattorit


Avatar
HL-tiimi
Viestit: 93
Liittynyt: 01 Kesäkuu 2019

1.

Viesti Kirjoittaja HL-tiimi »

1. Foorumin aihepiiri

Hartsilapset on foorumi hartsisille pallonivelnukeille eli BJD:lle (Ball Jointed Doll).

Kaikki keskustelu tulee pitää niihin liittyvänä. Pääosa pallonivelnukeista valmistetaan Aasiassa (Japani, Korea, Kiina), mutta sallimme myös muualla maailmassa valmistetut hartsiset nuket, mikäli ne täyttävät aihepiiriin kuuluvuuden ehdot, ovat yleiseltä estetiikaltaan samankaltaisia ja toimivat samalla periaatteella kuin aasialaiset pallonivelnuket.


1.1.1 Aihepiiriin kuuluvat nuket

Painotuksenamme on nuken posetuskyky. Mitä enemmän nukella on niveliä, sitä paremmin sitä saa aseteltua erilaisiin asentoihin, kun taas nivelten vähyys tekee nukesta enemmän patsasmaisen.

Foorumin aihepiiriin kuuluvat seuraavat tekniset määritelmät täyttävät nuket:

- Nuken on oltava kokonaan hartsia.
- Nuken silmät voi vaihtaa, poikkeuksena nukkupäät.
- Nuken peruukin voi vaihtaa, poikkeuksena eläinnuket, jotka täyttävät muut vaatimukset.
- Nukella on pallonivelet, ja nukke pysyy koossa ainakin suurimmaksi osaksi sisällä kulkevien kuminauhojen (englanniksi string) avulla.
- Nukella on nivelletyt raajat, eli vähintään kaikki ihmisen/eläimen/olion liikkumiseen tarvittavat raajat liikkuvat.

Kaulaa tai eläinnuken häntää ei lasketa erilliseksi niveleksi.
Ei-nivelletyt erikois/lisäosat nukeilla (esimerkiksi yksiosainen merenneidonpyrstö) ovat sallittuja kunhan muu nukke on normaalisti nivelletty ja nukelle on mahdollista hankkia tavalliset raajat.

Esimerkki: Firma julkaisee muuten normaalin ja foorumin aihepiiriin sopivan nuken, mutta sillä on jalkojen tilalla hartsibanaani. Nukelle on kuitenkin mahdollista hankkia firmalta jalat. Foorumilainen A hankkii nuken ilman tavallisia jalkoja, pelkällä banaanilla ja pohtii onko hänen nukkensa foorumille sopiva. Vastaus on kyllä, nukke on foorumin aihepiiriin kuuluva, sillä sille saa hankittua ihmisjalat, vaikka käyttäjä ei niitä olekaan ostanut.


1.1.2 Aihepiiriin kuulumattomat nuket

Foorumin aihepiiriin kuulumattomat nuket, jotka ovat kuitenkin hartsista valmistettua, voivat esiintyä seuraavissa yhteyksissä:

- Niitä saa myydä, ostaa ja vaihtaa foorumilla.
- Ne saavat esiintyä kuvatarinoissa, mutta eivät ainoana nukkena.
- Ne saa listata hartsikantaan lemmikkinä tai esim. muodonmuutosmuotona pallonivelnuken yhteyteen.
- Niistä saa keskustella jos aihe liittyy BJD-nukkeihin, mutta ei foorumin aihepiiristä irralleen.

Mutta niiden esiintyminen on rajoitettu seuraavissa yhteyksissä:

- Ne eivät saa esiintyä yksittäisissä kuvissa yksin (esim. Satunnaisten kuvien ketju).
- Niille ei voi luoda omaa hartsikantaviestiä.
- Niitä ei voi lisätä tietokantaan.

Jos aihepiiriin kuulumaton nukke muokataan niin, että muokkauksen jälkeen sen kriteerit täyttyvät sääntökohdan 1.1.1 mukaisesti, lasketaan nukke foorumin aihepiiriin kuuluvaksi.

Seuraavat nuket eivät kuulu ollenkaan Hartsilapsien aihepiiriin:

- Blythe, Pullip
- Bratz, Barbie, Monster High tai mitkään muut muotinuket.
- Azone nuket
- Obitsu, Volksin 1/6 dollfiet
- Dollfie Dream, Smartdoll, Angel Philia tai muut vinyylinuket
- Magneettijäseniset eläimet, hartsiset tai muusta materiaalista valmistetut figuurit.

Yllämainituista nukeista saa keskustella foorumin off-topic osiossa.

Jos olette epävarmoja siitä, sopiiko nukkenne tai kiinnostuksenkohteenne tälle foorumille, ottakaa yhteyttä ylläpitoon, niin tarkistetaan asia yhdessä.


1.1.3 Aihepiiriin kuulumattomat nukkevartalot

Aihepiiriin kuuluvalle hartsinuken päälle saa laittaa myös aihepiiriin kuulumattoman nuken vartalon (esim. vinyylisen tai silikonisen), mutta tällöin nuken esittelyyn foorumilla on rajoituksia:

- Nukke saa esiintyä kuvissa ja kuvatarinoissa ainoana nukkena, sen hahmosta saa keskustella ja nukkea saa yleisesti esitellä foorumilla
- Nuken saa listata hartsikantaan, mutta vain pelkkänä päänä
- Nukkea ei tule pistää kroppavertailuihin muualla kuin off-topic osioissa
- Nuken vartalon ominaisuuksista tai sen toiminnasta voi keskustella vain off-topic osioissa.

Muuten aihepiiriin kuuluvasta nukesta ei siis tule kokonaan off-topic nukke, vaikka sillä ei olisikaan hartsista valmistettua kroppaa. Mutta koska vartalo ei kuulu foorumin aihepiiriin, siitä ei tule keskutella foorumilla, sillä tämä voi aiheuttaa sekaannusta ominaisuuksissa tai hoito-ohjeissa.


1.2 Recastit, eli tuoteväärennökset

Recasteilla tarkoitetaan suoria luvattomasti tehtyjä valukopioita muiden valmistamista nukeista. Kyse on Suomen lain mukaan tuoteväärennöksistä, joiden maahantuominen on laitonta. Hartsilapset haluaa pitää bjd-harrastuksen Suomessa laillisena ja kannustaa harrastajia tukemaan alkuperäisiä taiteilijoita, jotka nukkeja suunnittelevat ja toteuttavat, jotta harrastus pysyisi elinvoimaisena ja taiteilijat pystyisivät tulevaisuudessakin luomaan uusia nukkeja.

Recasteja eli tuoteväärennöksiä ei sallita Hartsilapset-foorumilla:
- recastien myyminen foorumin kauppapaikalla on kielletty
- recastien ostopaikkojen mainostaminen ja kysely, ostamiseen kannustaminen ja neuvominen foorumilla on kielletty
- recastien kuvaaminen foorumilla on kielletty
- recastien lisääminen hartsikantaan ja allekirjoituksiin on kielletty
- recastien esittäminen positiivisessa valossa foorumilla on kielletty

Ylläpito ei halua kytätä käyttäjiä recastien löytämiseksi ja toivoo, etteivät käyttäjät myöskään alkaisi kyttäämään ja ahdistelemaan toisiaan recasteista. Jos joku salaa omistaa recastin, se on hänen yksityisasiansa, kunhan ei tuo sitä foorumille tai foorumin kautta järjestettyihin miitteihin. Recastit tullaan poistamaan foorumilta, jos niitä tulee ylläpidon tietoon.


1.3 Omatekoiset nukkeprojektit

Omatekoiset nukkeprojektit ovat sallittuja, jos tarkoituksena on harjoitella nuken tekoa tai toteuttaa hartsinen pallonivelnukke/osia jo olemassaoleville hartsinukeille, esimerkiksi pää, raajoja tai erikoisosia. Projektin etenemistä muilla materiaaleilla voi esitellä foorumilla, kunhan nuken nivellytys täyttää foorumin aihepiiriin kuuluvuuden ehdot. Nämä nukkeprojektit kuuluvat Käsityöt-osioon.

Avatar
HL-tiimi
Viestit: 93
Liittynyt: 01 Kesäkuu 2019

2.

Viesti Kirjoittaja HL-tiimi »

2. Foorumilla käyttäytyminen

Tappelua, haukkumista ja muiden mielen tahallista pahoittamista on syytä välttää. Makuasioista voi kiistellä, mutta tilanteen ei pitäisi antaa kasvaa tappeluksi asti. Mielipide-erot ovat rikkaus, eivät ongelma. Muistetaan siis pitää aina ripaus huumoria takataskussa viestejä luettaessa ja kirjoitettaessa. Älkää myöskään puuttuko kenenkään henkilökohtaisiin vakaumuksiin, vaan kohdelkaa toisianne asiallisesti. Foorumilla on paljon erilaisia ihmisiä, joten muistetaan kunnioittaa toisiamme.

Negatiivisia mielipiteitä saa olla ja niitä saa esittää keskusteluissa niin paljon kuin sielu sietää, mutta jos sanomasi ainut tarkoitus on pahoittaa jonkun yksittäisen käyttäjän tai ryhmän mieli, on parempi, että jätät koko asian sanomatta.

Jos sinulla on henkilökohtaisesti jotain huomautettavaa jonkun tietyn henkilön tekemisistä ja sanomisista, tee se yksityisteitse. Foorumi ei ole tarkoitettu riitojen tai erimielisyyksien puimiseen.

Jos joskus jostain syystä koet itsesi syrjityksi tai kiusatuksi, ota ihmeessä yhteyttä ylläpitoon ja katsotaan asiaa porukalla. Kiusaaminen, syrjiminen ja tahallinen mielten pahoitus eivät kuulu foorumille, emmekä sellaista käytöstä suvaitse.


2.1 Viesteistä huomauttelu

Olkaa hyvät ja jättäkää sääntöjen lainaaminen ja mahdollisista sääntörikkomuksista huomauttelu ylläpidon tehtäväksi. Jos näette jonkun kirjoittavan viestin, joka jotenkin teidän mielestänne rikkoo sääntöjä, ilmoittakaa siitä ylläpidolle. Älkää itse puuttuko asiaan, koska huomauttelu voidaan katsoa kiusaamiseksi, joka ei ole sallittua.

Ylläpidolle voi lähettää yksityisviestin tai viestin voi ilmoittaa käyttämällä ”ilmoita tämä viesti” nappia, joka löytyy viestissä käyttäjäkuvan läheltä, ”muokkaa (viestiäsi)” napin vierestä. Ilmoitetut viestit näkyvät vain ylläpidolle.

Vain ylläpidolla on oikeus puuttua foorumilla tapahtuvaan sääntöjen rikkomiseen. Jos koemme jonkun rikkoneen tätä sääntökohtaa, tulemme lähettämään hänelle viestiä asiasta ja pyytämään häntä vastaisuudessa jättämään asiat meidän hoidettavaksemme.

Avatar
HL-tiimi
Viestit: 93
Liittynyt: 01 Kesäkuu 2019

3.

Viesti Kirjoittaja HL-tiimi »

3. K13 - ikärajoitus

Foorumin alaikäraja on 13 vuotta. Tätä nuoremmilta on pääsy kielletty foorumille.

Miksi K13-ikärajoitus on otettu käyttöön:

- Foorumilla käsitellään nättien nukkekuvien lisäksi myös vakavampia aiheita esimerkiksi kuvien ja kuvatarinoiden välityksellä. Näitä vakavammiksi luokiteltavia aiheita ovat mm. väkivalta, alastomuus, päihteet, voimakas kielenkäyttö ja vaikeat ihmissuhteet. Nämä aihepiirit voivat olla haitallisia nuoremmille/herkemmille katselijoille, emmekä toivo nuorempien traumatisoituvan nähtyään kauniiden nukkekuvien sijaan tarinan, missä joku esimerkiksi kuolee väkivaltaisesti. Huom! Jokainen kuvasessio ja kuvatarina ei tietenkään sisällä vakavia aiheita, mutta ne ovat silti oleellinen osa foorumin sisältöä.

- Toinen syy ikärajoitukselle on raha. Pallonivelnukeista puhuttaessa on kyse myös suurista määristä rahaa, sillä yksi nukke kaikkine tarpeellisine varusteineen ja lisämaksuineen (mm. silmät, peruukit, kengät, vaatteet, meikki sekä tulli- ja arvonlisäveromaksut) maksaa 300 eurosta jopa 1000 euroon ja enemmänkin. Foorumilla toimii aktiivinen kaupankäyntiosio, jossa sovitaan kimppatilauksia ulkomaille ja käytetty tavara vaihtaa omistajaa. Ja usein on kyse myös suurista rahamääristä. Edistääkseemme kaupankäyntiosastomme luotettavuutta ja sujuvuutta haluamme, että kaikki osapuolet, joilla on mahdollisuus osallistua kaupantekoon, ovat sen ikäisiä, että ymmärtävät miten suurista summista on kyse ja osaavat varmasti ottaa vastuun tekemisistään.

Pitää kuitenkin paikkansa, että moni alle 13-vuotias on kypsä ikäisekseen ja pystyy käsittelemään vakavampia aihepiirejä ongelmitta ja ymmärtää rahan arvon ja käytön. Mutta koska tällaisen erottelun teko alle 13-vuotiaiden kesken ei olisi reilua, emme tee sitä vaan asetamme ikärajoituksen.

Avatar
HL-tiimi
Viestit: 93
Liittynyt: 01 Kesäkuu 2019

4.

Viesti Kirjoittaja HL-tiimi »

4. Käyttäjätunnukset

Käyttäjillä tulee olla vain yksi käyttäjätunnus per käyttäjä. Jos huomaamme, että käyttäjä on luonut useamman kuin yhden käyttäjätunnuksen, käyttäjä saa porttikiellon forumille määrätyksi ajaksi ja uusi tunnus suljetaan.
Huomioikaa, että käyttäjätunnuksen tulee olla henkilökohtainen. Jaetut tunnukset eivät ole sallittuja.

Nimimerkeille on rajoituksensa, esimerkkejä: Saatana, Jumala, Hitler, rapist, bastard. Kyseessä on yleensäkin se, mikä on sopivaa kielenkäyttöä julkisesti. Vaikka monia meistä ei ehkä haittaisikaan kirosanat tai nimet kirjoitettuna jonkun henkilön nimimerkkiin, kyseessä on kuitenkin jollekin henkilölle tärkeä asia, emmekä me halua loukata ketään, joka haluaa pitää näitä asioita tärkeänä itselleen. Kirosanoja tai edesmenneiden diktaattoreiden, kansanmurhien järjestäjien ja muiden negatiivisesti latautuneiden henkilöiden nimiä ei suvaita. Kaikenlaiset ihmisten seksuaalista suuntautumista käsittelevät käyttäjätunnukset tai uskonnollista suuntautumista loukkaavat tunnukset ovat sopimattomia ja myös ne vaihdetaan.

Mikäli kirjautuneella henkilöllä on jokin henkilökohtainen perustelu nimensä käyttämiseen, voidaan asiasta keskustella, mutta epämääräiset nimimerkit tulevat joka tapauksessa muuttumaan sääntöjen mukaisiksi. Valitkaa nimimerkkinne niin, ettei jälkeenpäin tarvitse katua, kun on valinnut epämääräisen nimimerkin ja joutuu sen heti vaihtamaan tai elämään sen kanssa foorumilla jopa vuosia.

Jos käyttäjätunnuksesi on sopimaton, lähetämme asiasta viestiä tiedustellen uutta toivottua käyttäjätunnusta. Toivomme, että näissä tapauksissa itse miettisit itsellesi uuden, mutta jos uutta käyttäjätunnusta et itse osaa tai halua päättää antamamme aikarajan sisällä, käytämme omaa päätäntävaltaamme ja muutamme sen joksikin alkuperäistä muistuttavaksi mutta sopivaksi käyttäjätunnukseksi. Toista mahdollisuutta nimen vaihtoon ei tule jos se ylläpidon toimesta muutetaan.

Käyttäjätunnuksesi tulee sisältää vähintään kaksi kirjainta ja mielellään niin, että se voidaan lukea sanaksi. Mielellään vältetään lisämerkkejä nimissä, koska liiat lisämerkit tekevät nimistä hankalia kirjoittaa, lukea ja lausua.

Käyttäjillä on oikeus yhteen tunnuksen muutokseen noin 8 vuoden välein. Pyytäessäsi muutosta nimimerkkiin sinun tulee perustella syysi tähän ja ylläpito tekee lopullisen päätöksen. Emme välttämättä vaihda nimimerkkiä, jos hyviä perusteita ei löydy.

Mikäli käyttäjätunnus on jo varattu, emme muuta muiden nimiä saatikka poista käyttäjiä sen vapauttamiseksi. Tässä ei ole väliä, vaikka käyttäjä ei enää olisikaan foorumin aktiivinen jäsen tai ei ole postittanut foorumille. Varattu käyttäjätunnus on varattu. Emme myöskään muuta foorumilla viesteissä olevaa vanhaa käyttäjätunnusta uuteen. Käyttäjätunnuksen muutos ei ole oikeus tehdä uusia esittely/kauppa/kuva/taide/jne-ketjuja.
Saatuasi uuden käyttäjätunnuksen olisi suotavaa että muokkaat vanhoihin ketjuihisi uuden käyttäjätunnuksen vanhan tilalle. Suosittelemme tätä esim. palauteketjun otsikoinnissa.

Jos tiedät luoneesi tunnuksen foorumille aikaisemmin ja olet unohtanut vanhan tunnuksesi salasanan, ota yhteyttä ylläpitoon sähköpostitse yennaibi+hl@gmail.com tai yksityisviestillä Yennaan.
Yennan voi ottaa yhteyttä myös muissa käyttäjätunnuksia koskevissa ongelmissa.

Avatar
HL-tiimi
Viestit: 93
Liittynyt: 01 Kesäkuu 2019

5.

Viesti Kirjoittaja HL-tiimi »

5. Viestien sisältö

5.1 Viestien selkeys

Emme vaadi täysin puhdasta ja virheetöntä kirjakieltä käyttäjiltämme, mutta viestien tulisi kuitenkin olla helposti luettavissä ja ymmärrettävissä. Käyttäkää siis isoja alkukirjaimia, pisteitä, pilkkuja ja välilyöntejä viestejä kirjoittaessanne. Älkää jatkuvasti korvatko k:ta ja s:ää x:llä tai k:ta ja u:ta q:lla. Emme sakota siitä, jos piste tai pilkku livahtaa joskus väärään paikkaan tai jää uupumaan, mutta yrittäkää edes sijoittaa ne jotakuinkin oikeisiin paikkoihin. Jos jonkun käyttäjän viestien ulkoasu on liian työlästä lukea, ylläpito ottaa yhteyttä kyseiseen henkilöön.

Hartsilapset on suomenkielinen foorumi, joten pyritään pitämään keskustelut pelkästään suomenkielisenä. Tarinat voivat olla myös vieraskielisiä, mutta vieraalla kielellä kirjoittaessa olisi kuitenkin hyvä huomioida kieltä osaamattomat laittamalla mukaan suomenkielinen käännös.

Käyttäkää värejä teksteissä säästeliäästi. Värillistä tekstiä saa olla korostuksena esimerkiksi kaupankäynnissä, mutta muussa keskustelussa se tulisi pitää minimissä, jotta forumia olisi helppo lukea. Yksittäisten sanojen tai tärkeiden lauseiden värjääminen on siis sallittua, mutta sateenkaaren värinen kokonainen tekstipätkä ei ole.


5.2 Viestien asiapitoisuus

Älkää harrastako chattailua ja kaksinpuheluita keskusteluketjuissa. Jos teillä on asiaa vain yhdelle käyttäjälle, käyttäkää tähän esimerkiksi foorumin yksityisviestejä. Tämä siksi, että kaikki voisivat osallistua foorumin keskusteluihin ja etteivät keskustelut karkaisi aiheesta.


5.3 Viestien tarpeellisuus

Käytä ETSI -toimintoa aina ennen kuin aloitat uuden keskustelunaiheen tai esität kysymyksen, että näkisit onko hakemastasi aiheesta jo keskustelua. Foorumilla on jo valmiiksi paljon erilaisia keskusteluja ja lukuisia vastauksia kysymyksiin, joita käyttäjät ovat aiemmin kyselleet.

Ennen kuin vastaat viestiketjuun, kannattaa silmäillä muut vastaukset läpi, ettet ala toistaa jo aiemmin kysyttyjä ja sanottuja asioita.


5.4 Vanhojen ketjujen nosto

Vanhojen ketjujen nosto, eli necroaminen, ei ole suotavaa gallerian alueella yksittäisten käyttäjien ketjuissa (ei koske yhteisiä ketjuja) sen jälkeen kun ketju on ollut hiljainen jo useamman kuukauden. Ketjujen nosto yleisesti forumilla on sallittu, mikäli sinulla on jotain uutta lisättävää tai kysyttävää aiheeseen.
Nosto on sallittua myös 'vanhat kuvat- ja kuvaketjut' alueilla. Näiden alueiden viesteistä et saa 'post counttia', eli viestimäärän lisäystä.

Avatar
HL-tiimi
Viestit: 93
Liittynyt: 01 Kesäkuu 2019

5.

Viesti Kirjoittaja HL-tiimi »

5.5 Viestien niputus

Joissain gallerioiden osioissa on sellainen käytäntö, että käyttäjät ”niputtavat” viestinsä yhteen ketjuun. Esimerkiksi käsityöosiossa ja customointiosiossa voit luoda itsellesi vain yhden ketjun, johon voit päivittää kaikki uudet tekeleesi joko uudella viestillä tai muokkaamalla ketjun ensimmäistä viestiä. Tällä tavalla myös töistäsi pitävät pystyvät seuraamaan tuotoksiasi helpommin, kun ne ovat kaikki samassa ketjussa.

Jos tällainen niputettu viestiketju paisuu todella pitkäksi (kymmeniä sivuja viestejä), ketjun aloittaja voi pyytää ylläpitoa sulkemaan ketjun ja aloittaa uuden ketjun jatkoa varten. Tämä siksi, että valtavan suuriksi paisuneita ketjuja on työläämpi selata. Niputettuissa ketjuissa suositellaan myös käyttämään [ spoiler] -tageja kun niissä on paljon kuvia. Tämä nopeuttaa ja helpottaa ketjun lataamista.


5.6 Viestien muokkaus

Viestien muokkausmahdollisuus on jätetty käyttäjille mm. seuraavista syistä:

- Käyttäjä pystyy korjaamaan myöhemmin huomaamansa kirjoitusvirheet.
- Käyttäjä pystyy päivittämään tarpeen mukaan viestiään ( esim. kauppapaikalla )
- Käyttäjä pystyy korjaamaan tai lisäämään asiaa viestiinsä.
- Käyttäjä pystyy poistamaan tai korjaamaan vanhat toimimattomat kuvat viesteistään galleriassa

Viestien muokkausmahdollisuus ei ole sitä varten, että viesti tyhjennetään siinä toivossa, että ylläpito poistaa sen. Viestejä ei myöskään tulisi muokata täysin erilaisiksi kuin mitä ne alun perin olivat.

Mikäli käyttäjä muokkaa ison määrän viestejään tyhjäksi tai tekee sitä toistuvasti, voidaan häneltä evätä viestien editointi mahdollisuus kaikkialta muualta kuin kauppapaikalta.


5.7 Viestin poisto

Ylläpito poistaa viestejä pääasiassa Kauppapaikalta, koska siellä asiat ovat ajankohtaisia ja kun kauppa on ohi, on myös viesti tarpeeton.

Ylläpito ei poista viestejä muualta foorumilta paitsi esimerkiksi tuplapostauksen tapahtuessa (eli sama viesti on foorumilla kaksi kertaa peräkkäin).

Vanhoja kuvaviestejä poistamme vain siinä tapauksessa, että ketju on vanha ja kuvat eivät enää toimi. Kokonaisia kuvaketjuja poistamme vain ketjun omistajan pyynnöstä. Muissa tapauksissa emme poista vanhoja kuvia, vanhoja ketjuja tai vanhoja viestejä, koska se jättää tyhjiä aukkoja keskusteluihin ja vaikuttaa myös muihin foorumilaisiin. Täten toivoisimme, ettette pyytäisi viesteissä niiden poistamista ja ennen kaikkea älkää tyhjentäkö viestejä siinä toivossa, että ylläpito siivoaa ne pois.

Avatar
HL-tiimi
Viestit: 93
Liittynyt: 01 Kesäkuu 2019

6.

Viesti Kirjoittaja HL-tiimi »

6. Allekirjoitukset ja avatarit

Sekä allekirjoitusten että avatarien tekstin ja kuvien tulee olla asiallisia, eikä niissä saa olla sopimatonta materiaalia. Sopimattomalla materiaalilla tarkoitetaan K-18 materiaalia, kiroilua tai muuta forumille sopimatonta. Mikäli allekirjoituksen tai avatarin animaatio tai väriteema ovat liian levottomia, on ylläpidolla oikeus huomauttaa asiasta ja poistaa avatar/allekirjoitus, jonka katsoo häiritseväksi.


Allekirjoitukset

Allekirjoituksen suurin kuvakoko on 600x100 pikseliä. Kuvan lisäksi allekirjoituksessa saa olla yhdestä kahteen riviä tekstiä. Jos allekirjoitus sisältää pelkkää tekstiä, tekstirivejä saa olla enintään 7. Tämä siksi, jotta viestien selaus olisi helpompaa, eivätkä liian pitkät allekirjoitukset haittaisi foorumin lukemista. Kuvakoko on määritelty siksi, että isot kuvat häiritsevät itse viestien lukemista.

Allekirjoitukseen voit laittaa kuvan omistamistasi nukeista tai nukeista jotka olet jo tilannut ja maksanut, tai kotisivusi bannerikuvan. Vältä nukketoivelistan laittamista allekirjoitukseesi, tai jos haluat välttämättä tehdä sen, tee se putkeen yhteen riviin, älä allekkain. Allekirjoituksessa ei saa olla nukkeihin liittymättömiä kuvia. Linkit omalle kotisivulle, blogiin tms. on sallittu.


Avatarit (käyttäjäkuvat)

Avatarin suurin mahdollinen koko on 100x100 pikseliä ja sen voi joko ladata tälle sivustolle tai linkittää omilta sivuiltaan. Avatar saa myös olla animoitu, mutta välttäkää liian levottomia kuvia.

Avatar
HL-tiimi
Viestit: 93
Liittynyt: 01 Kesäkuu 2019

7.

Viesti Kirjoittaja HL-tiimi »

7. Kuvien laittaminen

Seuraavat säännöt koskevat kaikkia alueita, ellei alueen omissa säännöissä toisin mainita. Foorumille ei voi ladata kuvia suoraan liitetiedostoina vaan käyttäjän tulee itse ensin ladata ne johonkin käyttämäänsä palveluun, josta ne pystyy jakamaan.


7.1. Suoraanlinkittäminen / direct-linking / hot-linking

Välttäkää kuvien suoralinkittämistä. Suoralinkitys tarkoittaa sitä, että laitat kuvan näkymään foorumilla linkkaamalla sen suoraan jonkun toisen ihmisen tai yrityksen sivuilta. Tämä kuluttaa kyseisten sivujen tiedonsiirtorajoja turhaan. Jos haluat näyttää kuvan jostain muualta, laita linkki sivulle jolla kuva on, tai lataa kuva omalle palvelimellesi tai kuvapalveluun. Pyrkikää kuitenkin välttämään tekijänoikeuslain rikkomista.


7.2 Latausnopeus, sivujen selaaminen

Forumilla ei ole rajoitusta kuvien pikselikoolle, mutta toivoisimme kuvan tiedostokoon olevan pienempi kuin 500kb. Rajoitus on tehty siksi, että iso määrä isokokoisia kuvia hidastaa sekä sivujen, että kuvien latautumista. Vaikka kuvan koko saa enimmillään olla 500kb, suosittelemme käyttämään pienempiä kuvia. Kuvan tiedostomuotona on suositeltavaa käyttää esimerkiksi jpg:tä, jolloin kuvan koko pysyy pienenä, mutta kuva pysyy saman näköisenä kuin aiemmin. Jpeg -muodossa 500kb kokoinen kuva voi olla pidemmältä sivultaan noin 1000 pikseliä, ennen kuin se alkaa olla liian suuri. Huonommalla tallennuslaadulla jopa suurempi. Png:nä ja bmp:nä kuva näyttää samalta, mutta kuvan koko on paljon suurempi ja täten hitaammin latautuva.


7.3 Netiketti

Pitäkää valokuvat ja piirustukset ominanne, eli älkää postailko muiden kuvia ilman lupaa. Jos teette kuvamanipulaatiota, on hyvä kysyä kuvan omistajalta ensin lupa. Jos käytätte jonkun toisen kuvaa luvan kanssa, kertokaa kenelle kuva kuuluu.

Postittaessanne kuvia nukeista, toivoisimme että ilmoittaisitte kuvan yhteydessä, kenen nukke kuvassa on. Jos ette tiedä kuka nuken omistaa, ilmoittakaa vain, että kuvan nukke ei ole teidän omanne. Poikkeuksena Miittigalleria, jossa ei tarvitse ilmoittaa nukkeja tai nukkejen omistajia. Miittipaikalla saattaa olla niin paljon nukkeja ja omistajia, että kaikkien selvittäminen olisi todella työlästä.

Avatar
HL-tiimi
Viestit: 93
Liittynyt: 01 Kesäkuu 2019

7.

Viesti Kirjoittaja HL-tiimi »

7.4 Alastomuus

Nukkien alastomuus on sallittua foorumin gallerioissa, mutta mikäli sitä esiintyy Kuvat, Kuvatarinat tai Taide osiossa, tulee ketjun otsikkoon lisätä alastomuudesta varoittava merkki Kuva tai spoiler-tagit kyseisten kuvien ympärille. Valikko merkeille on ketjun otsikon yläpuolella ja spoiler-tagi löytyy tekstieditorista. Ei ole väliä onko kyseessä paketinavaus tai sensuelli kuvaussessio, mikäli nuken intiimialueet paljastuvat, tulee siitä varoittaa. Intiimialueilla tarkoitetaan nukkejen kohdalla molemmilta sukupuolilta sukuelimet ja takapuoli, naisnukeilla myös rinnat.

Sääntö on tehty siksi, että foorumin selaaminen töissä, kouluissa ja julkisilla paikoilla olisi turvallisempaa eikä materiaali, jota kenties ei aina harrastukseen kuulumattomille haluta näyttää, pompahtaisi varoittamatta ruudulle.

Jos haluatte laittaa kuvia tai tarinan, jonka sopivuudesta Hartsigalleriaan tai Hartseinkodin galleriaan ette ole varmoja, kysykää ylläpidolta.


7.5 Seksi

Seksi
Suorakin seksin kuvaaminen on sallittu forumilla Hartseinkodin galleriassa mielellään toteutettuna hyvällä maulla. Ei siis miellään liikaa eikä pelkkiä lähikuvia seksin kuvauksessa.

Mitään seksiin liittyvää oheistavaraa ei myös tule kuvissa näkyä Hartsigalleriassa, tätä varten meillä on Hartseinkodin galleria. Tarkemmat kuvaukset osioihin sopivasta materiaaleista löydät kunkin osion kuvauksesta.

Alaikäisiin sekaantuminen
Alaikäisiin sekaantuminen on sallittavaa Hartseinkodin galleriassa, jos se kuvataan menneessä muodossa, kun haluat näyttää mitä hahmolle on tapahtunut joskus aiemmin, negatiivisessa sävyssä. Muuten alaikäisiin sekaantumista ei sallita. Hahmojen iän tulee olla vähintään 16 vuotta omistajan mukaan. Eli MSD:t ovat sallittuja, mikäli -hahmo- itsessään on tarpeeksi vanha. MSD:stä pienempiä sallitaan seksuaalisessa mielessä tai aktissa vain jos sillä on selkeästi aikuisen vartalo ja on tunnistettavissa aikuiseksi. Selkeitä kokoeroja ei kuitenkaan sallita, esim. SD ja MSD yhdessä. Jos kuvassa tai tarinassa on nukke josta on vaikea päätellä hahmon/nuken ikää, pitää se selkeästi mainita väärinkäsitysten välttämiseksi.

Nekrofilia
Kiellettyä. (Vampyyrit ja epäkuolleet eivät kuulu nekrofilian käsitteeseen. Eli mikäli hahmo liikkuu ja pystyy keskustelemaan toisten kanssa niin tätä ei lasketa "kuolleeksi".)

Eläimiin sekaantuminen

Kiellettyä. (Kissankorvallisia tai eläinpiirteellisiä ihmishahmoja ei lasketa eläimiksi. Bahat lasketaan.)

Avatar
HL-tiimi
Viestit: 93
Liittynyt: 01 Kesäkuu 2019

7.

Viesti Kirjoittaja HL-tiimi »

7.6 Veri ja väkivalta

Verenvuoto ja lievä väkivalta on sallittua Hartsigalleriassa, mutta ylenpalttinen väkivalta ja gore kuuluvat Hartseinkotiin. Eli esimerkiksi vertavuotava haava on sallittu, mutta kuva, jossa nukke on purettu siten, että sillä ei ole alatorsoa ja ylätorsoon on tungettu suolenpätkiä ja punaista soosia, ei ole sopivaa muualla kuin Hartseinkodissa. Jos olet epävarma siitä, onko tarinasi liian väkivaltainen, kannattaa asiasta kysyä ylläpidolta ennen tarinan julkistamista.

Väkivallan ei tulisi olla ainoa idea ja tapahtuma tarinassa vaan sillä tulisi olla syy, olla vain osa tarinassa tai liittyä tarinan kulkuun. Syynä kyllä käy hahmon väkivaltaisuus, mutta tapahtuman tulee olla siististi toteutettu.

Kaikki itsemurhaa tai muutoin itseään vahingoittamista ihannoivat kuvat ovat kielletty. Tähän lasketaan kaikki sellainen, jossa kuvataan nukkea haavoittamassa itseänsä sillä tarkoituksella, että tuottaa itselleen henkistä ja fyysistä kipua ( tai nautintoa ).

Tappaminen on sallittua Hartseinkodissa. Kiellettyä on näyttää kuinka nukke tapetaan kiduttamalla liiallisesti mässäillen kiduttamisella ja näyttämällä lähikuvia kuinka tämä tapahtuu tämän olemalla tarinan ainoa idea.7.7 Päihteet

Päihteet, huumeet sekä kuvaus näistä ovat sallittuja Hartseinkodissa, kunhan näitä ei ihannoida liiallisesti.

Muualla foorumilla Kuvissa ja tarinoissa saa esiintyä tupakkaa ja alkoholia taustalla, muttei pääasiallisena asiana eikä positiivisesti ajateltuna. Laittomat huumausaineet sen sijaan ovat kiellettyjä ja myös niihin viittaamista muualla kuin Hartseinkodissa tulisi välttää.

Avatar
HL-tiimi
Viestit: 93
Liittynyt: 01 Kesäkuu 2019

8.

Viesti Kirjoittaja HL-tiimi »

8. Kirjoitukset

Tarinaosioon tulee postata vain kirjoitettuja tarinoita, jotka liittyvät nukkeihin. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että voit kirjoittaa tarinoita vain omistamistasi nukeistasi ja sellaisista nukeista, jotka olet jo tilannut ja maksanut. Tarinoita ei tule tehdä hahmoista, jotka ovat vain haaveissa ja ehkä saapuvat joskus tai hahmoista joita et koskaan aio hankkia nukkeina. Tarinoita ei myöskään tulisi kirjoittaa asioista, jotka eivät kuulu tälle foorumille, esim. anime/manga -hahmoista kertovat fanfictionit.

Tarinoissa saa esiintyä myös hahmoja, joita et aio koskaan hankkia nukkeina, mutta päähenkilöiden ja keskeisimpien hahmojen tulisi kuitenkin olla sellaisia, jotka jo omistat nukkeina.

Tarinoissa on sallittua kuvata myös rankempia aiheita, mutta ketjuun tulisi laittaa aiheenmukaiset varoitukset. Käyttäjillä on mahdollisuus kahteen ketjuun alueella, toinen kevyemmille ja toinen rankemmille aiheille.

Nämä säännöt on tehty siksi, että foorumin tarinat pysyisivat nukkeaiheessa mahdollisimman pitkälle.

Avatar
HL-tiimi
Viestit: 93
Liittynyt: 01 Kesäkuu 2019

9.

Viesti Kirjoittaja HL-tiimi »

9. Kauppapaikka

Kaupankäynti foorumilla on ensisijaisesti käyttäjien keskinäistä kauppaa. On toivottavaa, että käyttäjät pyrkivät ratkaisemaan mahdolliset ongelmatilanteet aina ensin keskenään neuvottelemalla. Ylläpito avustaa tietysti ongelmatilanteissa, mutta vastuu kaupankäynnistä on käyttäjillä itsellään.

Kauppapaikkaosio on piilossa uusilta käyttäjiltä. Se kattaa seuraavat foorumin osat:
- Nuket ja nuken osat
- Tavarat ja tarvikkeet
- Kimppatilaukset
- Tilaustyöt ja käyttäjien kaupat
- Off-topic kaupat

Ne tulevat näkyviin vasta kun käyttäjä on kirjoittanut 15 sisällökästä viestiä. Tämän lisäksi käyttäjällä pitää olla esittelyviesti tai ylläpito voi evätä pääsyn alueelle. Jos viestit ovat sisällöltään täysin tyhjiä, eli niiden tarkoituksena on ollut vain päästä kaupankäyntiosioon, tai ne on tehty peräjälkeen muutaman tunnin sisällä, ylläpidolla on oikeus estää kaupankäyntiin pääseminen. Eston pituus määritellään tapauskohtaisesti. Tämä raja on tehty siksi, että foorumin käyttäjillä olisi hieman tietoa uusista ostajista/myyjistä ja kaupankäynti foorumilla olisi mahdollisimman luotettavaa ja turvallista. Ylläpito myös toivoo, että uusi harrastaja käyttäisi hieman aikaa sekä foorumiin että harrastukseen tutustuen, ennen kuin alkaa käymään kauppaa foorumilla. Hartsilapset on ensisijaisesti keskustelufoorumi ja kaupankäynti on vain mukava lisä eikä suinkaan foorumin päätarkoitus!

Käyttäjillä on oikeus olla myymättä tavaraa ostajalle, mikäli tämän viestit ovat sisällöltään täysin tyhjiä, käyttäjä ei ole tehnyt itsestään esittelyä tai käyttäjä on heidän mielestään epäluotettava palautteiden tai muun perusteella.

Kaikkien myytävien tavaroiden tulee liittyä hartsisiin pallonivelnukkeihin ja niillä harrastamiseen.
*Off-topic kauppaosiossa riittää että tavarat liittyvät nukkeihin

Myytyjen tavaroiden listaukset eivät ole sallittuja Kauppapaikan ketjuissa. Myydyt tuotteet tulee poistaa ketjuista viiveettä.

Kaikenlaisten korkomaksujen periminen on kielletty! Tällä tarkoitamme ylimääräisten maksujen perimistä, jos ostaja ostaa esimerkiksi osamaksulla tai varauksella. Näistä mahdollisuuksista ei saa pyytää minkäänlaista lisäkorvausta.


Mikäli käyttäjä toistuvasti rikkoo foorumin sääntöjä tai ei huolehdi kaupankäynneistään tai kimppatilauksistaan kunnolla voi ylläpito oman harkintansa mukaan laittaa käyttäjän kaupankäyntikieltoon ennalta määräämäkseen ajaksi.
Tällöin käyttäjän titteliksi tulee kaupankäyntikiellossa. Kuva

Listan kaupankäyntikiellossa olevista käyttäjistä voi lukea palaute-osiosta.


9.1 Kaupankäynti

Käyttäjä saa myydä vain tuotteita, jotka omistaa sillä hetkellä, ei siis tilattuja nukkeja/tavaroita, jotka eivät ole vielä saapuneet. Poikkeuksena tilaustyöt ja kimppatilaukset. Myyjän on laitettava myymästään tuotteesta itse otettu, selkeä kuva, jossa näkyy koko myytävä tuote. Kuvan tulee olla otettu tuotteesta siinä kunnossa, kuin mitä se myyntihetkellä on. Tähän ei siis käy vanha kuva tai taiteellinen, muuhun tarkoitukseen otettu kuva.


9.1.1 Nuket ja nuken osat
Nuket ja nuken osat -osiossa saa myydä ainoastaan hartsista valmistettuja foorumin aihepiiriin kuuluvia pallonivelnukkeja ja nuken osia. Sääntöjen kohdassa 1. Foorumin aihepiiri on määritelty tarkemmin, mitkä nuket kuuluvat foorumin aihepiiriin. Jokaisella käyttäjällä saa olla maksimissaan kaksi ketjua omaan käyttöönsä - ketju, jossa myy nukkeja tai nuken osia sekä ketju, johon merkitsee nuket ja osat, joita haluaisi ostaa. Sekä ostot että myynnit voi halutessaan pitää myös yhdessä ketjussa. Muistakaa merkitä selkeästi ketjun otsikkoon, onko kyseessä myynti- vai ostoketju, sekä huolehtia ketjujen siistimisestä. Tämä selkeyttää osiota ja helpottaa sen selaamista huomattavasti.


9.1.2 Tavarat ja tarvikkeet
Tavarat ja tarvikkeet -osiossa saa myydä ainoastaan nukeille tarkoitettuja ja nukkeiluun olennaisesti liittyviä tavaroita, kuten nukkejen vaatteita, silmiä, peruukkeja, kenkiä ja kuvausrekvisiittaa. Lisäksi osioon kuuluvat kauppapaikalla sallitut foorumin aihepiiriin kuulumattomat nuket. Tähän osioon saa myös laittaa harrastajien tekemät tuotteet, paitsi tilaustyöt joille on oma osionsa. Jokaisella käyttäjällä saa olla maksimissaan kaksi ketjua omaan käyttöönsä - ketju, jossa myy tavaraa sekä ketju, johon merkitsee tavarat, joita haluaisi ostaa. Sekä ostot että myynnit voi halutessaan pitää myös yhdessä ketjussa. Muistakaa merkitä selkeästi ketjun otsikkoon, onko kyseessä myynti- vai ostoketju, sekä huolehtia ketjujen siistimisestä. Tämä selkeyttää osiota ja helpottaa sen selaamista huomattavasti.
Viimeksi muokannut Miwa, Ma 17 Elo 2020 21:02. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
HL-tiimi
Viestit: 93
Liittynyt: 01 Kesäkuu 2019

9.

Viesti Kirjoittaja HL-tiimi »

9.2 Tilaustyöt ja käyttäjien kaupat

Osioon kuuluvat käyttäjien itse tehdyt tuotteet, nukkeihin liittyvät palvelut ja linkit ulkoisiin kauppoihin (esim. Etsy), joissa myydään edellämainittuja tuotteita tai palveluita. Tähän osioon eivät kuulu valmiit tuotteet, joita käyttäjä ei ole tehnyt itse. Käyttäjällä saa olla yksi ketju per palvelu/tuotekategoria tai ne voi kaikki niputtaa yhteen ketjuun. Käyttäjä saa myös itse päättää lisääkö itsetekemänsä valmiit tuotteet tähän kategoriaan vai Tavarat ja Tarvikkeet -osioon.


9.3 Kimppatilaukset

Kimpan järjestäjän tulee olla 16-vuotias, koska kimpoissa on paljon järjestelyä ja rahoja maksetaan puolin ja toisin. Lisäksi kaupankäynnin turvallisuuden lisäämiseksi kimpan saa järjestää vain henkilö, jolla on ainakin 4 täysin positiivista palautetta palauteketjussaan Palaute-osiossa. Jokainen selkeästi negatiivinen palaute laskee positiivisten määrää. Eli täysin positiivisia on oltava 4 enemmän kuin negatiivisia. Kimpan järjestäjältä pitää myös löytyä esittelyviesti Esittelyt-osiosta. Kimppoihin osallistuminen on jokaisen omalla vastuulla ja oman harkinnan mukaista.

Usein kimppoihin on rajattu osallistumismäärä. Noudattakaa tätä älkääkä kyselkö erikseen pääsisittekö vielä kimppaan. Kimpan mentyä kiinni se on kiinni, kimpan järjestäjä on omien resurssiensa mukaan rajannut osallistumismäärän.
Samaten pyydämme ettette tilaile kimpassa kaverinne puolesta, joka ei ehtinyt ilmoittautua ajoissa. Jokainen hoitaa asiansa itse.

Pidämme oikeuden huomauttaa kimppaketjussa, jos käyttäjä on foorumin muilla alueilla osoittautunut kykenemättömäksi pitämään kiinni päivämääristä tai suunnitelmista. Kimpan järjestäjällä on oikeus jättää osallistujalle negatiivista palautetta mikäli tämä ei hoida maksujaan ajallaan. Kun kimppaan osallistuu, tulee varmistaa, että pystyy seuraamaan kimpan kulkua sen loppuun asti.

Kimppatilaukset-osioon kuuluvat myös välittäjäketjut. Jos välittää jonkun firman tuotteita, saa tätä varten olla oma erillinen ketju.


9.3.1 Nukke kimppatilauksessa

Jos haluat ostaa nuken kimppatilauksessa, kysy siitä aina ensin kimpan järjestäjältä. Nuken tilaaminen kimpassa voi olla mahdollista, mutta on myös järjestäjiä, jotka eivät halua ottaa nukketilauksia kimpan yhteyteen (nuken tilaus saattaa hidastaa tilauksen lähetystä). Kimpan järjestäjällä on oikeus kieltäytyä ottamasta kimppaan mukaan nukketilauksia. Kimppaa järjestäessä olisi aina hyvä ilmoittaa, suostuuko ottamaan nukketilauksia mukaan vai ei.


9.4 Kaupankäyntiketjun nosto/bumppaus/tönäisy

Oman kaupankäyntiketjun nostamista, eli bumppausta, tulisi harjoittaa korkeintaan kerran päivässä. Tämä siksi, ettei kukaan olisi eriarvoisessa asemassa toisiinsa nähden ja että kaikkien kaupankäyntiketjut olisivat yhtäläisesti näkyvillä. Nosto tapahtuu joko kirjoittamalla ketjuun uusi viesti tai käyttämällä bump/tönäise -toimintoa, joka toimii kahden päivän välein.

Avatar
HL-tiimi
Viestit: 93
Liittynyt: 01 Kesäkuu 2019

9.

Viesti Kirjoittaja HL-tiimi »

9.5 Varaus- ja osamaksu

Varausmaksulla tarkoitetaan summaa, joka maksetaan myyjälle, kun halutaan varata tuote ja maksaa myöhemmin loput. Osamaksulla taas tarkoitetaan tuotteen summan maksamista osissa pidemmällä aikavälillä. Osamaksun alkuun kuuluu usein varausmaksu.

Varausmaksu on tietty prosentuaalinen summa tuotteen hinnasta, joka maksetaan etukäteen. Kyseessä ei ole erillinen lisämaksu vaan etukäteen maksettu osa tuotteen hinnasta. Osamaksusta ei myöskään tule veloittaa ylimääräistä hintaa, vaan loppusumman on oltava sama kuin kerralla maksettaessa. Osamaksun ensimmäisen osan saa vaatia varausmaksuna.

Myyjän on selkeästi ilmoitettava kyyntiketjussaan jos aikoo pyytää varausmaksua tai sallii osamaksut. Viestissä tulee myös olla myyjän omat ehdot kummallekin käytännölle.

Sekä osamaksu, että varausmaksu tarkoittavat pitävää lupausta ostaa tuote. Mikäli varaaja peruu kaupat, jää varausmaksu myyjälle. Mikäli myyjä peruu kaupat, tulee kaikki maksut palauttaa ostajalle.

Huomioikaa, että varausmaksua EI SAA takaisin, jos varaaja peruu kaupat tai ei maksa loppusummaa sovittuun päivään mennessä.
Mikäli myyjä peruu kaupat, on hänen palautettava kaikki maksut kokonaisuudessaan takaisin ostajaehdokkaalle mahdollisimman nopeasti kaupat peruttuaan.


Maksukäytäntöjen käyttäminen tai käyttämättä jättäminen ovat myyjän oma valinta, mutta jos varaus- tai osamaksua perii, tulee tällä foorumilla noudattaa seuraavia sääntöjä:
  • Varaus/osamaksua voi pyytää myyjä, jolla on 5 positiivista palautetta tämän foorumin palauteosiossa.
  • Myyjä voi halutessaan pyytää varaus- tai osamaksua vasta viikkoa (7 päivää) pidemmän varausajan ollessa kyseessä.
  • Myyjän on sovittava ostajan kanssa etukäteen aikataulu maksuille ja päivämäärien tulee käydä ilmi selkeästi yksityisviesteissä mahdollisisten väärinkäsitysten estämiseksi.
  • Mikäli varaus/osamaksun käytössä esiintyy väärinkäytöksiä, rangaistukset ovat seuraavat:
    -6 kk esto kaupankäyntiin. Tämä henkilö ei tänä aikana pääse katsomaan Kauppapaikka-osiota, sisältäen Nuket ja nuken osat, Tavarat ja tarvikkeet, Kimppatilaukset, Käyttäjien kaupat ja off-topic kaupat.


9.6 Off-topic kaupat

Tässä osiossa saa myydä Hartsilasten aihepiiriin kuulumattomia nukkeja ja niiden tarvikkeita. Tänne kuuluvat niin markettien hyllyiltä ostetut nuket, kuin kalliimmat keräilynuketkin. Niin kauan kun tuotteen voi laskea nukeksi, sen saa myydä täällä. Vaikka hartsinukeista löytyykin erilaisia eläimiä ja ötököitä, tähän osioon eivät kuitenkaan kuulu My Little Ponyt, eläinlelut tai vastaavat. Osio on tarkoitettu vain nukeille ja niiden oheistavaroille (osat, vaatteet, kengät ym).


9.7 Palautteet

Palautteet-osioon voit jättää palautetta käytyäsi kauppaa foorumilla. Osio on tarkoitettu VAIN foorumilla julkisesti käydyn kaupan palautteita varten.

  • Esimerkki 1. Käyttäjä A myy käyttäjien kaupoissa itsetekemiään paitoja nukeille. Käyttäjä B lähettää yksityisviestiä ja maksaa paidan, käyttäjä A lähettää sen postitse ja B saa sen. Kaupasta voi jättää palautetta.
  • Esimerkki 2. Käyttäjä C näkee käyttäjän D myyvän facebookissa nukenmekkoa ja lähettää siellä myyjälle viestiä ja ostaa mekon. Kaupasta ei voi jättää palautetta, sillä se on käyty foorumin ulkopuolella.
  • Esimerkki 3. Käyttäjä E postittaa kuvatarinan foorumille ja mainitsee, että kuvissa pöytänä toimivan muovikilpikonnan osto oli huono idea, koska sen päälle on vaikea laittaa tavaraa, vaikka se näyttääkin hauskalta. Käyttäjä F päättää kysellä yksityisviestillä myisikö käyttäjä E muovikilpikonnan hänelle. Käyttäjä E suostuu, raha vaihtaa omistajaa ja muovikilpikonna siirtyy käyttäjän F omistukseen. Kaupasta ei voi jättää palautetta, sillä se on käyty täysin yksityisviestitse.

9.8 Kauppapaikan siivous

Kauppapaikka siivotaan puolen vuoden välein. Siivouksen yhteydessä Nuket ja nuken osat, Tavarat ja tarvikkeet, Tilaustyöt ja käyttäjien kaupat ja Off-topic kaupat -osioista poistetaan ilmoittamatta kaikki myynti- ja ostoketjut, joita ei ole nostettu tai joiden myyntiviestiä ei ole muokattu edellisen siivouksen jälkeen. Ketjut siirretään ensin piiloon muilta käyttäjiltä, josta niiden palautusta saa kysellä modetiimiltä. Ketjut, joiden perään ei ole kyselty seuraavan puolen vuoden aikana poistetaan kokonaan.
Kaikkia myynti- ja ostoketjuja tulee siis joko tönäistä/nostaa tai niiden myyntiviestiä muokata vähintään kerran kuudessa kuukaudessa. Mieluummin tietenkin useammin, mikäli ketjussa on päivitettävää.

Avatar
HL-tiimi
Viestit: 93
Liittynyt: 01 Kesäkuu 2019

10.

Viesti Kirjoittaja HL-tiimi »

10. Projektit ja tapahtumat foorumilla

Foorumilla on järjestetty ja tullaan mahdollisesti järjestämään erilaisia projekteja kuten esimerkiksi taidevaihto ja joulukalenteri. Yhteiset projektit vaativat kunnon järjestelyt ja valvonnan.

Asetamme seuraavat rajoitukset foorumin projekteille:
1. Kaikkiin projekteihin on pyydettävä lupa ylläpidolta. Ylläpidolla on oikeus evätä lupa projektin järjestämiseen.
2. Ylläpito voi, etenkin suuremmissa projekteissa, sovittaessa valvoa projektin järjestämistä ja kulkua.
3. Kaikki rahaa sisältävät projektit lasketaan kimppatilausten kanssa samaan eli siis järjestäjällä on oltava 4 täysin positiivista palautetta projektin järjestämiseksi. Myös projektiin osallistuvien tulee täyttää tämä ehto, mikäli he ovat tekemisissä rahan kanssa projektin aikana.

Avatar
HL-tiimi
Viestit: 93
Liittynyt: 01 Kesäkuu 2019

11.

Viesti Kirjoittaja HL-tiimi »

11. Sääntöjen rikkomisesta seuraavat rangaistukset

Säännöt ovat olemassa, jotta niitä noudatetaan. Jos huomaamme jatkuvaa sääntöjen rikkomista, tulemme ensin huomauttamaan ja sitten rankaisemaan.

Rankaisut tulevat noudattamaan seuraavaa kaava:
5 sääntöjen rikontaa kuukaudessa, 5 päivän tilapäinen käyttäjätunnuksen sulku.
10 sääntöjen rikontaa kuukaudessa, 2 viikon tilapäinen käyttäjätunnuksen sulku.

Kyse on siis rikkomusten määrästä 30 päivän sisällä, ei kalenterikuukausista. Rangaistus ei nollaa rikkeitä vaan ne kasaantuvat myös sen jälkeen. Eli jos viiden päivän sulun jälkeen jatkaa samaa käytöstä ja saa kokoon 10 rikettä 30 päivän sisälle, saa rajumman rangaistuksen.

Poikkeuksena seuraavat tilanteet, joissa rangaistus riippuu teon syistä ja törkeydestä:
-toisen käyttäjätunnuksen luonti
-ylläpidolle valehtelu
-kaupankäynnissä pettäminen
-tuoteväärennösten myyminen
-jatkuva sääntöjen rikonta rankaisuista huolimatta

Näissä tapauksissa tilannetta pohditaan moderaattori-porukalla ja päätämme tilanteeseen nähden kohtuullisen rangaistuksen.

Huomioikaa, että rike ja rangaistus julkistetaan, jos kyseessä on tilapäinen/pysyvä käyttäjätunnuksen sulku tai jonnekin foorumin alueelle pääsyn esto.
Tämä, koska ihmisillä saattaa olla keskeneräisiä kimppoja ja kauppoja meneillään forumilla ja kaupan toisen puolen tai kimpan järjestävän on tiedettävä, jos henkilö ei pysty olemaan läsnä foorumilla.

Avatar
HL-tiimi
Viestit: 93
Liittynyt: 01 Kesäkuu 2019

12.

Viesti Kirjoittaja HL-tiimi »

12. Moderaattoreiden ja Adminien oikeus

Mikäli tulee tilanteita, joita ei ole erikseen säännöissä määritelty, ylläpidolla on oikeus käyttää päätäntävaltaansa tilanteen hoidossa parhaaksi katsomallaan tavalla forumin hyväksi. Jos kohdallesi tulee tilanne, ettet löydä jotakin tilannetta määriteltynä säännöistä, etkä ole varma kuuluisiko se oikeasti forumille vai ei, kannattaa tilanteesta kysyä ylläpidolta.

Ylläpidolla on oikeus siirtää ketju oikealle alueelle, yhdistää ja erotella ketjuja, sekä laittaa niitä lukkoon, jos tilanne sen vaatii. Näissä tapauksissa käyttäjälle tulee kuitenkin aina selitys miksi näin on toimittu, joko yksityisviestillä tai viestillä suoraan ketjuun. Viestien poistoa tapahtuu äärimmäisen harvoin ja vain tilanteissa, joissa se on pakollista. Ylläpitäjillä on myös oikeus sulkea ja avata käyttäjätunnuksia joko tilapäisesti tai pysyvästi, mutta aina painavasta syystä, jonka ilmoitamme kyseiselle henkilölle.

Muistakaa, että hartsilapset forumi on harrastajien perustama yksityinen foorumi. Ylläpidolla on oikeus toimia epäselvissä tilanteissa parhaaksi katsomallaan tavalla ja tarvittaessa muokata sääntöjä ja ohjeistuksia. Ylläpito ei tee tätä työksensä, emmekä saa tästä palkkaa - itseasiassa ylläpito maksaa kaikki foorumin kustannukset. Kaikki foorumin eteen tehty työ tapahtuu omalla vapaa-ajallamme. Ylläpidolla on siis oikeus käyttää päätäntävaltaansa forumin asioissa.

Viestiketju Lukittu