Hartsilapset Discordissa (ohjeet serverille pääsyyn)

Foorumin säännöt ja ohjeet. Lue ensin!

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
HL-tiimi
Viestit: 93
Liittynyt: 01 Kesäkuu 2019

Hartsilapset Discordissa (ohjeet serverille pääsyyn)

Viesti Kirjoittaja HL-tiimi »

Hartsilapsilla on nyt oma virallinen Discord serveri, jonne kaikki forumin käyttäjät ovat tervetulleita.
Serverillä voit jutustella ja jakaa kuvia muiden käyttäjien kanssa. Se tulee myös toimimaan yhtenä kanavana ylläpidon tiedottamisessa forumiin liittyvistä asioista.

 • Mikä on Discord?
Alunperin pelaajia varten kehitetty softa, jolla pystyy keskustelemaan niin teksti- kuin äänichattina. Discordiin voi myös ladata kuvia.
Discordin virallinen sivu: https://discordapp.com/

 • Miten käytän Discordia?
Discordin voit joko ladata omalle tietokoneellesi, käyttää sitä web-selaimen kautta tai ladata mobiili-appin puhelimeesi.
Android: Google Play kauppa
iOS: Apple kauppa

 • Miten asennan Discordin?
Lataa käyttöjärjestelmällesi sopiva Discord app viralliselta sivulta ja seuraa asennusohjeita.

 • Miten liityn serverille?
Ennen kuin pääset serverille, sinun tulee luoda Discord käyttäjätunnus. Tämä pitää tehdä, käytätpä mitä laitetta tahansa. Jos sinulla on jo tunnus, kirjaudu sisään.

Hartsilapsien serverille pääsee tämän kutsulinkin kautta tai kutsukoodilla UurPbES. Kutsukoodi syötetään Discordissa vasemmassa laidassa painamalla + ikonia ja valitsemalla serverille liittyminen. Myös forumin alalaidasta löytyy sosiaalisen median kuvakkeita, joista Discord kuvake vie suoraan Hartsilapsien serverille (vain mikäli käytät jotain "modern" teemaa.
Discord muistaa serverit, joille olet liittyneenä, etkä joudu liittymään niihin enää toista kertaa.

Huomaattehan, että Hartsilapsien Discord serverillä odotetaan käyttäjiltä pitkälti samanlaista etikettiä kuin forumillakin. Kun liityt serverille, luethan ensimmäiseksi säännöt.


Toivoisimme myös, että Discord serverillä jokainen käyttäisi samaa nimimerkkiä, kuin täällä forumilla.


Alla yleisiä ohjeita Discordin käyttöön:
 • Nimimerkin vaihto onnistuu klikkaamalla oikean puoleisesta menusta omaa nimeään hiiren oikealla näppäimellä.
  Valitse "change nickname", kirjoita forumilla käyttämäsi nimimerkki kenttään ja paina "save". Nimimerkki on serverikohtainen, eli se vaihtuu ainoastaan Hartsilapset -serverillä.
 • Kuvan voit joko raahata suoraan ohjelmaan tai sitten ladata sen perinteisemmällä tyylillä: viestikentän vasemmassa päädyssä on plus-merkkiä muistuttava nappi, josta painamalla pääset hakemaan halutun tiedoston. Seuraavaksi sinulle aukeaa sininen ikkuna, jossa voit kirjoittaa kommentin kuvan yhteyteen ja lisätä emojeja. Kommenttia ei ole pakko kirjoittaa. Paina "upload" ja kuva latautuu kanavalle.
 • Mobiilissa kuvan lataaminen onnistuu niin ikään viestikentän vasemmassa päädyssä olevasta plussasta, josta avautuu puhelimesi kuvagalleria. Valitse kuva, ja jos haluat kirjoittaa kommentin, täppää näppäimistön kuvaa vasemmasta alareunasta, jolloin pääset kirjoittamaan. Kun olet valmis, täppää viestikentän oikean laidan kolmiota ja kuva latautuu kanavalle.
 • Discordissa voi muokata tekstiä seuraavasti:
  *kursivoitu* tai _kursivoitu_
  **lihavoitu**
  ***lihavoitu kursiivi***
  __alleviivaus__
  __*kursivoitu alleviivaus*__
  __**lihavoitu alleviivaus**__
  __***alleviivattu lihavoitu kursiivi***__
  ~~yliviivaus~~
  • Mikäli haluat käyttää esimerkiksi tähteä ( * ) tai aaltoviivaa ( ~ ) ilman että se muokkaa tekstiäsi, käytä edessä kenoviivaa ( \ ) eli:
   Esim. \*nauraa\* näkyy silloin kanavalla *nauraa* eikä teksti kursivoidu.
 • Jos haluat osoittaa viestisi jollekin tietylle käyttäjälle serverillä, voit lisätä @-merkin nimimerkin eteen, jolloin kyseiselle käyttäjälle lähtee erillinen ilmoitus (esim @mizya). Mikäli on jotain yleistä kiireellisempää asiaa moderaattoreille tai valvojille, riittää kun osoitat viestisi @mode tai @valvoja, jolloin kaikki moderaattorit ja valvojat saavat ilmoituksen.
Nämä ohjeet löytyvät myös tuolta Hartsilapsien serveriltä kohdasta #discord-ohjeet.


Mikäli jotain epäselvää jäi vielä, voit kysyä tarkennusta tässä ketjussa ja ylläpito auttaa parhaansa mukaan.

Tervetuloa juttelemaan! ^^